Allt går inte att prata bort
april 30, 2018
Från högre världar
maj 4, 2018

Tycker du att jag är hård? Ja, kanske är jag det kanske inte. Min granne är en idiot iallafall. Faktum är att där jag bor finns många idioter.

Tvättstugan det klassiska problemet

Glad i hågen klev jag idag in i tvättstugan. Jag brukar börja med att låta maskinerna gå tomma en gång för att tvätta bort hundhår och annat smått och gott jag är allergisk mot. Idag när jag kom in i tvättstugan låg det hundhår i torkskåpet, det var skräpigt och dammigt på golvet.  Eftersom jag tycker man ska vara ärlig och inte gå omvägar så ringde jag vänligt på dörren till min granne och frågade om hon kunde tänka sig att städa efter sig i tvättstugan.

Gissa vad hon svarade

Det är inte jag som stökat ned så jag tänker inte städa. En totalt helt obegriplig tanke hos mig. Tänk er själva vad många människor det finns i vår vida värld som vägrar ta ansvar för sina handlingar. Tvättstugan är bara ett minimalt exempel på det. Hur jobbigt kan det vara? att torka bort någon annans skräp för en gång skulle.

Jag tror att vi skulle kunna ha en fantastisk värld därute om människor slutade att skylla på andra. Varför människor inte bara kan kavla upp ärmarna och göra  det där lilla extra kommer för alltid att förbli en gåta för mig.

Jag torkade golvet och städade av i tvättstugan. Det tog mig 5 minuter. Det kändes bra inom mig att veta att den som imorgon bokat morgontiden efter mig kommer till en ren och fin tvättstuga. För på samma sätt som en smutsig tvättstuga smittar så kan en ren smitta. Det enda vi behöver i världen är människor som inte är lata och vågar ta i andras skit. För hur det än är så är det ju inte alla som lärt sig att städa. Hur svårt på en skala kan det vara att då och då torka bort sånt som inte är ditt eget.

Världen är egoistisk

Just för att det finns grannar som min som bara tänker på sig själv och inte på andra.

Det gör mig ledsen idag. Egosimen den djupa egoismen där vi-känslan är borta och egot uppblåst.

Det är tur det finns så mycket annat som är vackert i livet. För jag förstår inte hur min granne kan använda tvättstugan och sedan låta bli att städa för att den ”före” henne inte gjort det.

Hur tänker folk?

 

 


Dela gärna detta:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Följ mig på:
Facebookrssyoutubeinstagram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 + 11 =